Menu

Kempujete? Zaobstarajte si malého pomocníka

Niekto uprednostňuje https://zena.pravda.sk/poradna/clanok/329798-manzel-uprednostnuje-svoju-rodinu-predo-mnou-a-pred-synmi/ dovolenku v luxusnom päťhviezdičkovom hoteli, no a niekto ako ja, skôr dovolenkovanie pod stanom. V detstve sme kempovali s mojimi rodičmi, dnes je to už s mojim partnerom. Od detstva som bola od mojich rodičov vedená k tomu, že človek musí byť pripravený na všetko. Musí mať so sebou zbalené aj také veci, ktoré s najväčšou pravdepodobnosťou nevyužije, no ak by na to prišlo, tak sa neocitne v núdzi. Keď som sa zoznámila s mojim partnerom, nepoznali sme sa ešte dlho, a plánovali sme prvé spoločné kempovanie, ostala som veľmi nemilo prekvapená. Chlapec, ktorý sa tváril ako skúsení kempista, ktorý mi ukazoval fotografie zo stoviek túr a čundrov, si zbalil jednu tenkú deku, dve tričká a plastovú lyžičku.Muž v bunde drží hrnček so snehom a nápisom the adventure begins.jpg

Najprv ma to celkom rozladilo, no potom som si povedala, že nech sa chlapec ukáže. Ukázal sa. V noci mu bola zima, nemal sa ako pohodlne najesť, takže sa náš výlet skončil o dva dni skôr. Nasledovala malá lekcia z toho, ako sa kempuje a ako sa nekempuje a dnes už, chvalabohu, vie, že na stanovačku sa človek musí pripraviť.
Muž s klobúkom, veľkým batohom stojí na lúke počas východu slnka.jpg
V súvislosti s touto témou, teda so stanovaním a vhodným vybavením, som prednedávnom objavila jednu výbornú vecičku. Meniče napätia 12V 220V od menič napätia sa väčšinou používajú v autách, poprípade v dielňach, no ja som im našla aj nové využitie. Tento prístroj so sebou nosíme na kempovanie a keď hovorím o tom, že človek by mal mať so sebou aj akúsi „krízovú“ výbavu, tak menič je na to ako stvorený. Dobijete si mobil, namiesto plynovej dvojplatničky so sebou môžete nosiť elektrickú a ak vám nebude prekážať, že trochu narušíte tú romantiku, tak si so sebou môžete vziať aj kanvicu a robiť si kávu takto. Ak stanujete, tak si túto mašinku zaobstarajte. Pomohla nám už neraz, napríklad i vtedy, keď sme ostali trčať v lese kvôli zlému počasiu, mobily boli vybité a my sme ani nevedeli zavolať domov, že žijeme.